Drink water en word Shredded
16 maart 2023 

Drink water en word Shredded

Leuk dat je de tijd neemt om deze blog te lezen. Wij willen jou namelijk leren hoe belangrijk water drinken is. De meeste mensen zijn wel op de hoogte dat veel water drinken gezond is, maar waarom zien wij veel mensen dit niet toepassen in hun dagelijks leven? Vandaar zetten wij de gezondheidsvoordelen van water drinken nog eens op een rijtje om jou te overtuigen om dit ook te doen!

Bij DailyWins maak je gebruik van ‘Intermittent Fasting’ of te wel ‘Periodiek Vasten’. Met deze methode doe je 8 uur per dag eten en de overige 16 uur vasten. Bij dit vasten kun je enkel calorie loze dranken of voeding nuttigen. Met voeding zal zonder calorieën lastig worden, maar met drank is dit vrij gemakkelijk. Zo is het aan te raden om tijdens de vast periode genoeg water te drinken en daarnaast is zwarte koffie of thee ook een mogelijkheid. Water is het belangrijkste dat jij moet nuttigen tijdens de vast periode. Dit komt omdat water zeer veel voordelen met zich meebrengt.

Voor het gemak hebben wij de voordelen op een rijtje gezet:

Goed voor je hersenen

De methode van ‘DailyWins’ heeft sowieso al voordelen voor het functioneren van je hersenen, maar dit effect is nog groter als je genoeg water drinkt.

Bijna 80% van je hersenen bestaat uit water dus dit moet je goed aanvullen. Als je vochtbalans op pijl is kun je je beter concentreren en ben je veel productiever.

Mooiere huid

In je lichaam zitten vele gifstoffen en deze zorgen ervoor dat je huid onrustig, droog en onzuiver uitziet. Water is een prima geneesmiddel hiervoor. Door veelvuldig water te drinken worden de gifstoffen verwijderd en kun je snel genieten van een gezonde huid.

Minder vermoeid

Indien je te weinig water binnenkrijgt zal je een gevoel van vermoeidheid ervaren.

De oorzaak hiervan is als je 2% of minder water in je lichaam hebt. Indien dit het geval is, dan gaat je energieniveau meteen al met 20% naar beneden. Dus een extra glas per dag en je voelt je al meteen energieker!

Verminderd kans op hartaanval

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat het drinken van water de kans verminderd op een hartaanval. Mensen die minimaal 5 glazen water per dag drinken hebben 40% minder kans op een hartaanval dan mensen die 2 glazen per dag drinken.

Houd je vochtbalans op peil

Water regelt de transport van voedingstoffen in je lichaam en is vandaar een essentiële tool wat jou lichaam op dagelijkse basis nodig heeft. Het advies is dus om genoeg water te drinken zodat je lichaam normaal kan functioneren en je vochtbalans op peil blijft.

Vermindert hongergevoel

Bij de methode van ‘DailyWins’ zal je bij het opstaan geen ontbijt nemen, maar minimaal 0.5 tot 1 liter water drinken. Dit zorgt direct voor een verminderd hongergevoel. De reden hiervoor is dat je lichaam juist vocht nodig heeft en geen voedsel. Je lichaam heeft na het slapen gemiddeld genomen 7/8 uur geen vocht meer gehad en is in feite uitgedroogd. Door flink water te drinken geeft je lichaam aan dat het hongergevoel verzadigd is.

Helpt bij het afvallen

Water geeft je een vol gevoel. Zo eet je minder als je voldoende drinkt en heb je geen vervelend hongergevoel. Daarnaast verwijderd water afvalstoffen die blijven hangen in je vetcellen. Op deze manier draagt water bij aan effectief afvallen.

Vervangt frisdranken en andere suikerhoudende dranken

Als je je lichaam leert om voldoende water te drinken, dan heb je automatisch geen behoefte meer aan suikerhoudende dranken zoals cola of vruchtsappen. Je lichaam heeft deze slechte suikers helemaal niet nodig, maar omdat de gemiddelde mens een soort van suikerverslaving opbouwt snakt het lichaam naar deze suikers. Drink elke dag enkel water, zwarte koffie of gezonde thee en je zult na 2/3 weken merken dat je niet eens meer behoefte hebt aan frisdrank of andere suiker drankjes!

Reinigt je lichaam en helpt organen

Water reinigt het lichaam en het heeft een soort van detox effect. De nieren zijn van essentieel belang voor het ontgiften van het lichaam. Ze hebben genoeg water nodig om het lichaam schoon te maken en alle afvalstoffen af te voeren naar de blaas, zodat ze uiteindelijk het lichaam weer kunnen verlaten.


Hoeveel water moet ik nou per dag drinken?

Dit hangt uiteraard af van persoon tot persoon. Een grote man van 1.95 meter moet veel meer water drinken dan een vrouw van 1.65 meter. Zo is er een berekening gemaakt waarmee je kunt berekenen hoeveel liter water jij ongeveer per dag nodig hebt. Dit reken je uit met: Gewicht x 0,03 = Aantal Liter Water dat jij op een dagelijkse basis nodig hebt. Met de methode van DailyWins is het verstandig om extra veel water te drinken door de vast periodes. Hierdoor is de volgende formule aan te bevelen: Gewicht x 0,033 = Aantal Liter Per dag dat je zou moeten drinken. Dus even een voorbeeld. Een man weegt 90 kilo X 0,033 = 3 Liter water per dag. Uiteraard is het mogelijk om daarnaast nog wat koffie of thee te drinken

Over de schrijver