Dagelijks naar je doelen toewerken met een exact stappenplan, inspiratie en rust in je hoofd

Zorg dat jij de controle hebt over de dag, en de dag niet over jou

Heb jij onlangs de DailyWins planner besteld, maar weet je nog niet hoe je deze moet gebruiken?


Don't worry!


Hier leggen wij jou exact uit hoe jij deze optimaal kan gebruiken.


Heb je de planner nog niet? Bestel hem dan hier 👇

Bestel de planner hier

Uitleg van de DailyWins planner filosofie


De DailyWins planner bestaat uit 3 aspecten waarmee je het maximale uit elke dag kunt halen. Ik wil deze aspecten goed uitleggen, zodat je begrijpt waarom deze journal meer is dan elke dag een paar dingen opschrijven en vragen beantwoorden. Achter elke stap zit een idee en als je dit begrijpt dan zul je het meeste uit deze journal halen.

De 3 aspecten zijn:

 • Dankbaarheid
 • Actie
 • Reflectie


Dankbaarheid

Dankbaarheid is enorm krachtig en kunnen we wel de snelste weg naar geluk noemen. Denk er maar eens overna. Je kunt niet tegelijkertijd en boos en dankbaar zijn.

Ambitie hebben, de lat hoog leggen en iets groots willen bereiken is mooi. Het probleem? Vaak zijn we het grootste deel van onze tijd bezig met waar we naartoe willen en hoe het beter kan, en geloven we dat we pas gelukkig zullen zijn zodra we iets hebben bereikt.

Je streeft dan zo naar prestaties of gebeurtenissen in de toekomst, dat je niet meer stil staat en dankbaar bent voor datgene wat je al hebt en wat er al is. Uit ervaring kan ik vertellen dat dit voor veel ellende en sombere gevoelens zorgt, omdat je jezelf niet hebt getraind om te genieten van de kleine successen, voel je je zelfs leeg nadat je een groot succes hebt behaald.

In de huidige wereld zijn er overal prikkels en liggen afleidingen op de loer. “Druk” zijn is een statussymbool geworden. Kijk maar eens om je heen. Iedereen zoekt direct afleiding op hun telefoon als ze ergens op staan te wachten, of het nu in de supermarkt is of bij het bushokje. Je wordt overspoeld met, vaak negatief, nieuws en de algoritmes van onze social media kanalen worden er steeds beter in om jouw aandacht eindeloos vast te houden. 


Dankbaarheid is niet “zweverig” of alleen voor spirituele mensen weggelegd. Vele wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoont dat het beoefenen van dankbaarheid daadwerkelijk een verandering in de hersenen teweeg brengt. Om die reden durf ik ook te zeggen dat dit echt een game-changer voor je is, als je hier vaker bij stil staat en mee gaat oefenen. 


Uit onderzoek blijkt dat mensen die elke dag dankbaarheid beoefenen, positiever in het leven staan

 • Beter en effectiever slapen 

 • Minder stress ervaren

 • Zich tevredener voelen

 • Een verhoogde emotionele flexibiliteit en weerbaarheid opbouwen

 • Diepere connecties met anderen ervaren


Onze gedrag wordt vooral bepaald door de paden in ons brein die we al hebben ontwikkeld in de loop van de jaren. Ons brein is ‘lui’, en kiest daarom automatisch het gedrag zoals het is geprogrammeerd, dus volgens de vaste paden die er al zijn. Dat kost namelijk de minste inspanning. Nieuw gedrag aanleren, vraagt meer inspanning van je brein, en daarom is het zo lastig om een nieuwe gewoonte aan te leren, of van slechte gewoontes af te komen. Maar zoals ik eerder heb uitgelegd, kun je, door bewust te oefenen met dankbaarheid, daadwerkelijk nieuwe neurale paden in je brein aanleggen, en daarmee nieuw gedrag aanleren. 


Negatief denken is een van de grootste tegenhangers van geluk, je goed voelen en succes in je leven. Als je merkt dat je nu vaak negatief denkt over jezelf, over anderen, of over de wereld, dan zullen dit de neurale paden zijn waar jouw brein het liefste gebruik van maakt!

Het goede nieuws? Dankbaarheid is een skill die je kunt trainen en door veel te oefenen ga je vanzelf nieuwe gewoontes ontwikkelen.

Op het begin zal dit enige moeite kosten, want een nieuwe gewoonte aanleren is nooit makkelijk. De theorie erachter, is “simpel”, maar de uitvoering is niet gemakkelijk. Vergelijk het met afvallen. Het principe is het vrij simpel: eet minder calorieën dan je verbrand, ga meerdere keren per week naar de sportschool en beweeg genoeg. Toch lukt het de meeste mensen op deze wereld niet om dit consistent te doen. Waarom? Omdat het misschien “simpel” klinkt, maar de uitvoering vraagt van jou, dat je consequent blijft oefenen, zodat je brein de tijd krijgt om zich aan te passen.

Als jij dagelijks stil gaat staan bij waar je dankbaar voor bent zal je brein nieuwe neurale paden aanleggen. Dat principe begrijp je nu inmiddels. Als je vervolgens vaak genoeg oefent met dankbaarheid, zullen deze nieuwe gedachten de nieuwe standaard worden zal je brein op den duur de voorkeur geven aan deze paden. Zo verander jij letterlijk een negatieve denkwijze in een positieve denkwijze.

Belangrijk bij het schrijven is om niet alleen op te schrijven waar je dankbaar voor bent, maar ook “waarom”. Herhaal dit in je hoofd terwijl je het opschrijft en voel de echte emotie die hierbij komt.


Misschien vind je het in het begin moeilijk om te benoemen waarom je ergens dankbaar voor bent. Je kunt hiervoor de bevindingen uit je dagelijkse reflectie gebruiken, om er zo steeds beter achter te komen. De ‘waarom’-vraag is de fundering van je plan en is daarom onmisbaar. Deze verschilt ook voor iedereen en kun je dus niet zomaar van iemand anders overnemen. Om bij jouw kern te komen, zul je echt moeten kijken naar wat er binnen in zit. 


Actie


Nu we de dag dankbaar zijn begonnen is het tijd om tot actie te komen. Wanneer je oefent met dankbaarheid, neem je het risico weg dat je je leeg voelt wanneer je grote doelen voor jezelf hebt opgesteld. Dus ondanks wat ik eerder schreef over altijd streven naar meer en op het einddoel focussen, betekent dit niet dat ik ertegen ben om naar grote doelen te streven. Zolang je het op een gezonde manier toepast, is het essentieel om voor jezelf vast te stellen, waar jij naartoe wil werken.

Ik ben een ondernemer in hart en nieren en sinds mijn 17e ben ik hier al mee bezig. Ik geloof dat ons leven maakbaar is, en hiermee wil ik niet zeggen dat je alles kunt bereiken wat je maar wilt, want dit is realistisch gezien een vals motivatie praatje.

Wat ik hier wel mee wil zeggen is dat de meeste mensen ver onder hun potentie leven en zich niet bewust zijn van de kracht die ze binnen in zichzelf hebben. Het is mijn doel om je te laten realiseren dat je zo veel meer kunt dan wat jij zelf denkt. Niet alleen dat, maar dat je dit kunt doen op een manier waarbij jij goed voor jezelf zorgt en dagelijks met positiviteit en energie door het leven gaat.


Over de jaren heen heb ik zo vaak gehoord dat ik “geluk” heb gehad. Ondertussen is niemand van die mensen zich bewust van het feit dat ik al sinds mijn 17e elke dag met mijn droom bezig ben. Er gaat geen enkele dag voorbij dat ik hier niet aan denk en een stapje dichterbij zet. (met uitzondering van een vakantie die ik erg lastig vind om te nemen).


Heb ik geluk gehad? Natuurlijk. Was dit geluk komen aanwaaien als ik nog steeds elke dag joints aan het roken was en op straat rond ging hangen zoals toen ik 15 was? Nee. Geen kans.


Door het dagelijks ondernemen van actie ontstaat er iets wat de sleutel is geweest naar elk succes wat ik heb bereikt. 

De meeste mensen focussen op de korte termijn en zo zijn we in de huidige maatschappij geprogrammeerd. Alles moet snel en gemakkelijk.

 1. Thuisbezorgd
 2. Scrollen door social media
 3. Snoozen in de ochtend
 4. Workouts skippen
 5. Constant e-mails checken
 6. Netflixen
 7. Porno
 8. Drugs/roken

Vroeger waren een hoop van deze afleidingen er niet in dezelfde mate en waren deze minder makkelijk toegankelijk. Op een bepaalde manier kun je stellen dat ons leven makkelijker dan ooit is, maar tegelijkertijd moeilijker dan ooit. Waarom? Je zult zelf bewust keuzes moeten maken, elke dag opnieuw, anders verlies jij jezelf in deze afleidingen.


De reden dat ik dit deel is om je te laten inzien dat het niet jouw fout is dat je nog niet de doelen hebt bereikt waar je van droomt. Het is verdomd lastig met al deze obstakels en vandaar vind ik het zo belangrijk om je hierbij te helpen. Ik ben mijzelf vaak verloren in meerdere van bovenstaande dingen.


Vaak willen we dingen te snel bereiken omdat we het gevoel hebben dat we tijd verliezen, we ouder worden, we een bepaalde “status” willen hebben en ons met de mensen om ons heen vergelijken.

We willen niet achterlopen dus we spelen een spelletje waarin we compleet vergeten wat we zelf willen en we conformeren met de mensen en maatschappij om ons heen.

Als jij iets wilt bereiken wat je nog nooit hebt gehad zul je iets moeten doen wat je nog nooit hebt gedaan. Dit betekent dat je waarschijnlijk in de korte termijn hier iets voor inlevert, maar in de lange termijn zul je jezelf hier eeuwig dankbaar voor zijn.

De mensen om je heen zullen misschien denken dat je achter loopt en het niet eens zijn met jouw keuze, maar over een aantal jaar zullen ze zich verbazen over wat je bereikt hebt en hoe gelukkig en gezond jij bent.


Reflectie


Reflecteren helpt je bij het stilstaan en van een afstandje te kijken naar wat er goed ging en wat je een volgende keer in dezelfde situatie anders kunt doen. Het geeft je inzicht bij je persoonlijke groei en een mogelijkheid om constant te sturen.

Door te reflecteren kun je ook kijken of de keuzes die je ooit (of kort geleden) maakte, nog steeds bij jou passen. Naarmate de tijd verstrijkt en jij groeit als persoon en ontwikkelt, is het niet zo gek dat je interesses en passies ook kunnen veranderen.


We kennen allemaal wel de persoon die constant aan het klagen is omdat het leven vroeger tegen zat, in een sleur is beland en hier nooit bovenop is gekomen.


Een andere situatie is de persoon die constant dezelfde fouten maakt en hier niet van leert, maar wel de hele tijd gefrustreerd is als het weer mis gaat.


Door zelfreflectie leer jij jezelf kennen. Dit kan een eng proces zijn als je dit niet eerder consequent hebt gedaan want je zult tot je diepste kern komen. Hier vind je niet altijd mooie dingen maar dat is ook een deel van het leven. 


Als jij kunt reflecteren en ook bepaalde keuzes kunt accepteren die jij hebt gemaakt, ook al heb je er erg veel spijt van, dan kun je weer verder groeien en jouw volgende level bereiken.


Ik raad je aan om in de avond te reflecteren en dan terugblikt op de dag. Mocht jij het fijner vinden, dan kun je ook tijdens de dag al reflecteren en dit opschrijven als je dit dan beter onthoudt. 


Het stellen van doelen


Om de taken in deze planner te bepalen, aan de hand waarvan jij actie gaat ondernemen, moet jij eerst beslissen wat jouw grootste doelen en dromen zijn. Waar wil jij over een aantal jaar staan? Hoe zou jouw droomleven eruit zien? Probeer dit in zoveel mogelijk detail op te schrijven en te visualiseren voor jezelf. Dit is je visie voor de toekomst. Schrijf deze op in het heden, alsof je het al hebt bereikt en wees specifiek. Dus niet “ik wil mijn droombaan hebben”, maar “ik heb mijn droombaan als …. en ik werk elke dag met plezier en voldoening.”

Vervolgens ga je deze doelen specifiek maken en pas je de methode van “reverse engineering” toe. Je begint dus vanaf het eind, en je werkt terug naar het heden.

Als jij weet waar je over 3 jaar wilt zijn, waar zou je dan over 1 jaar moeten zijn om daar te komen? En over 6 maanden? En over 3 maanden? En volgende maand?

Op deze manier kun jij bepalen welke acties die jij vandaag neemt, je gaan helpen om je doelen en dromen in de toekomst te behalen. (en je zult er dan ook achter komen dat sommige acties die je momenteel uitvoert niet langer in lijn zijn met waar jij heen wilt). 


Je doelen kun je invullen in de journal bij de juiste tijdsvlakken.


Hoe gebruik je deze journal?


In de ochtend pak je jouw journal erbij en vind je een rustig plekje voor jezelf waar je ongestoord kunt zitten.


Stap 1: Dankbaarheid

Eerst schrijf je op waar je dankbaar voor bent die ochtend zoals eerder beschreven. Dit kunnen zowel kleine als grote dingen zijn. Er is altijd iets om dankbaar voor te zijn!

Een aantal verschillende voorbeelden zodat je kunt zien dat een negatieve situatie voor iemand anders positief / met dankbaarheid ervaren kan worden:

 • Ik ben dankbaar voor het weer vandaag want het is droog

 • Ik ben dankbaar voor de sneeuw want dit vind ik een gezellige sfeer

 • Ik ben dankbaar voor de rust die ik de laatste tijd ervaar

 • Ik ben dankbaar voor de excitement die ik de laatste tijd voel

 • Ik ben dankbaar voor mijn goede vriend die er altijd voor mij is

 • Ik ben dankbaar voor de planten in ons huis die mooi groeien

 • Ik ben dankbaar voor mijn lieve vriendin waar ik gister een mooi gesprek mee heb gehad

 • Ik ben dankbaar voor alle bijzondere kansen die ik heb gehad in mijn leven

 • Ik ben dankbaar dat de mensen om mij heen gezond zijn

 • Ik ben dankbaar dat ik de laatste momenten met mijn moeder heb kunnen spenderen voordat ze er niet meer was

 • Ik ben dankbaar voor mijn ouders die ik minder vaak zie, maar dat maakt de momenten samen nog meer bijzonder

 • Ik ben dankbaar voor een dak boven mijn hoofd

 • Ik ben dankbaar voor ons bed waar ik lekker in slaap

 • Ik ben dankbaar voor chocolade, mijn favoriete snack

 • Ik ben dankbaar dat ik goed ben in communicatie

 • Ik ben dankbaar dat ik het fijn vindt om alleen te zijn

 • Ik ben dankbaar dat ik vaak omringt ben met anderen

 • Ik ben dankbaar dat ik in de buurt van de natuur woon

 • Ik ben dankbaar dat ik in de stad woon en alles om mij heen heb

 • Ik ben dankbaar voor alle kleding die ik heb

 • Ik ben dankbaar voor mijn minimalistische kledingkast wat mijn keuzes makkelijk maakt

 • Ik ben dankbaar voor het feit dat ik geen blessures heb en lekker kan trainen

 • Ik ben dankbaar voor mijn progressie in de gym en ik geniet er echt van

 • Ik ben dankbaar voor mijn dagelijkse hardlooprondje


Zo kan ik nog een lange tijd doorgaan maar je begrijpt het vast wel. Er zijn dus altijd dingen om dankbaar voor te zijn, ook al lijken ze klein of denk je er nooit bewust over na. Het doel is om dit dus juist wel te gaan doen. 


Stap 2: Actie

Nadat je opgeschreven hebt waar je dankbaar voor bent is het tijd voor actie. Hierbij gaan we de belangrijkste taken van je dag opschrijven die je verder gaan helpen om het leven te creëren waar jij van droomt en de beste versie van jezelf als persoon te worden.

Deze taken zullen dus in lijn zijn met de doelen die jij eerder hebt opgeschreven. Hierbij bedenk je welke acties die je vandaag neemt, je verder gaan helpen om je eerstvolgende doelen te behalen.

Er zijn een aantal regels bij deze taken. Ze moeten:

 • Geen gewoonte zijn

 • Oncomfortabel zijn

 • Ze moeten je verder brengen


Waarom is dit belangrijk?


Als jij taken opschrijft die je sowieso al ging doen (ook al schreef je ze niet op), dan zul jij niet groeien en consistent werken aan jezelf en je toekomst.


Dit zijn dus geen taken zoals  “de hond uitlaten” of “boodschappen doen”. 

Deze taken komen bovenop je huidige verantwoordelijkheden. Dit is dus geen agenda met alles wat je gaat doen voor de dag. 


Dit zijn de 6 belangrijkste taken in 3 verschillende area’s die je vooruit gaan helpen om jouw grootste doelen en dromen te bereiken.

Deze taken zijn exclusief voor jou! Voor iedereen zal deze lijst anders zijn, en over de periode van weken en maanden zal de lijst er voor jou ook compleet anders uit kunnen zien.


De taken zullen verdeeld zijn over 3 areas.


Area 1: Missie (3 taken)

Area 2: Groei (2 taken)

Area 3: Connectie (1 taak)


Sommige van deze area’s hebben overlap maar dit is geen probleem. Dit zijn richtlijnen zodat je zeker weet dat je in alle aspecten van je leven vooruit gaat.


Missie:

Dit zijn taken die je verder gaan brengen met betrekking tot jouw missie. Deze missie is voor iedereen anders en je kunt dit zien als een leidraad en levensdoel in jouw werk en leven. Het is niet zo dat jij 1 keer in je leven kiest welke doelen je wilt bereiken en wat je missie is, en dit dan nooit meer verandert. Wees dus niet bang om een keuze te maken en hiervoor te gaan.

Om het leven te creëren wat jij wil, is het belangrijk om een missie en een doel te hebben en dagelijks stappen te zetten die hiermee in lijn staan. Een aantal voorbeelden die een duidelijk doel hebben.

Voorbeeld: Je hebt een vaste baan maar eigenlijk wil je een andere baan waar je minder ervaring in hebt, maar waar wel je passie ligt.

 • Een sollicitatiebrief versturen voor een nieuwe baan

 • 5 mensen contacten in je netwerk die misschien een baan voor je weten

 • 30 minuten studie om nieuwe kennis op te doen


Voorbeeld: Je bent een content creator en je wilt groeien op social media.

 • 1 YouTube video filmen

 • 5 scripts uitwerken voor short form content

 • 1 uur DM’s sturen en comments plaatsen bij potentiële klanten op instagram


Voorbeeld: Je hebt een vaste baan voor inkomen en dit vind je prima. Daarnaast is het jouw missie om een goed doel op te zetten.

 • Documenten opsturen voor vergunningen

 • 3 mensen bellen die hun telefoonnummer op de website hebben achterlaten

 • 30 minuten verder werken aan je plan voor jullie eerste evenementVoorbeeld: Je wilt een boek schrijven en hebt dit nooit eerder gedaan.

 • 1 A4tje volschrijven, zonder kritisch te zijn op de inhoud

 • 5 boeken uitzoeken die in dezelfde categorie vallen en deze bestellen

 • 30 minuten research doen over andere schrijvers en hoe ze dit hebben aangepakt

Voorbeeld: Je hebt een 9-5 baan maar je wilt eigenlijk ondernemer zijn. Je wil dit ernaast gaan doen totdat het goed genoeg loopt en jij je baan kunt opzeggen.

 • Website tekst schrijven van 1 pagina

 • 3 sales calls doen waar je tegenop kijkt

 • 30 minuten spenderen aan een online cursus m.b.t jouw markt

Een aantal andere random voorbeelden:


 • Een moeilijk gesprek voeren met iemand

 • Voor de eerste keer voor een groep staan

 • Een presentatie voorbereiden

 • Je plannen aan iemand voorstellen

 • Een lastig telefoongesprek voeren

 • E-mails beantwoorden waar je tegenop keek

 • Iets regelen wat je al lang hebt uitgesteld

 • Een confrontatie aangaan


Groei:

Dit zijn de taken die specifiek gericht zijn op het groeien als persoon en jezelf ontwikkelen. 


Een aantal voorbeelden:

 • 10 pagina’s lezen van een non-fictie boek

 • 1 episode luisteren van een leerzame podcast

 • Om 6 uur opstaan

 • Naar de gym gaan

 • 3 gezonde maaltijden eten

 • 15 minuten mediteren

 • 1 uur studeren

 • Koude douche nemen


Hierbij is nogmaals belangrijk dat de taken geen gewoonte zijn. Ikzelf als voorbeeld. Ik train al 10 jaar lang consistent, dus ik zal “naar de gym gaan” niet opschrijven. Dit is een gewoonte voor mij. Zodra een taak op deze lijst dus een gewoonte is, moet je hem vervangen door een nieuwe taak.


Het is niet mogelijk om erg veel gewoontes tegelijkertijd op te bouwen, maar dit kan wel over een lange periode van tijd. Daarom kies je elke dag 2 Groei taken.


Connectie:

Hierbij hebben we 1 taak die gericht is op connectie creëren. De reden dat veel mensen ongelukkig zijn heeft met een gemis van connectie te maken. Iedereen is tegenwoordig erg op zichzelf en door de corona periode is dit alleen maar erger geworden. Er was duidelijk te zien dat de depressies en burnouts toen flink omhoog gingen.


Wij mensen zijn kuddedieren en het is belangrijk om onze ervaringen, meningen en leven met anderen te delen. 


Een aantal voorbeelden:


 • Stuur een vriend(in) van je een bericht die je lang niet hebt gesproken

 • Stuur iemand dichtbij je een bericht dat je ze waardeert

 • Koop een cadeau voor iemand

 • Drink koffie met iemand

 • Lach naar iemand of begin een gesprek met een vreemde (een van mijn favorieten)

 • Help iemand ergens mee

 • Koop iets voor een zwerver

 • Doe een andere goede daad

 • Vertel iemand dat je van hem/haar houdt


Voor sommige mensen zal dit erg logisch klinken en geen enkele moeite kosten. Voor anderen kan dit een stuk lastiger zijn. 


De behoefte van de een verschilt hierbij weer heel erg met de ander! Vandaar is dit ook maar 1 taak, omdat het anders teveel kan zijn voor sommige mensen. (inclusief mijzelf). Sommige dagen moet ik mijzelf er dus echt toe zetten maar het resultaat is altijd positief want het voelt goed!


Zodra je alle 6 taken hebt opgeschreven is het tijd om de dag te beginnen. Houd je journal bij je en streep de taken door als je ze voltooid hebt.

In de avond zul je verder gaan met stap 3.


Stap 3: Reflectie


Deze stap zul je op het einde van de dag uitvoeren. 


Hierbij beantwoord je de vragen kort en bondig en sta je zelf even goed stil bij de dag. 


Sommige mensen vinden het fijn om hierbij dieper te reflecteren en meer op te schrijven. In dit geval raad ik aan om nog een dagboek te hebben (dit kan simpelweg een leeg schrift zijn) om al je gedachtes op te schrijven. 


Ik heb er bewust voor gekozen om de vragen kort en bondig te houden omdat ik uit ervaring heb gemerkt dat veel mensen opgeven met het dagelijks bijhouden van hun journal als dit te veel werk kost. Ik wil het zo toegankelijk mogelijk maken omdat ik weet dat de kern ligt bij het dagelijks uitvoeren van deze intenties.


Soms kan het lijken dat de paar zinnen die jij elke dag opschrijft niet het verschil zullen maken in je leven, maar onbewust gebeurd er een hoop in jouw brein en geest.


Na een aantal weken zul je merken dat je productiever bent, je meer energie hebt, jij je goed voelt over jezelf en je beter bij je eigen gevoel kunt komen.

Kortom, je wordt een winnaar!


Het leven leidt jou niet langer, jij leidt het leven.


Je bent de baas over je eigen toekomst en elke dag zet je weer een klein stapje in de goede richting.

Ik ben trots op je voor het nemen van deze stap, en ik ga je niet langer ophouden. Als je leven in positieve zin veranderd, of als je nog verdere vragen hebt, voel je vrij om mij een e-mail te sturen! Dit kan naar merijn@dailywins.nl


DailyWins Planner

Tijdelijke aanbieding voor maar €19,95