Welke supplementen zijn nu echt effectief
16 maart 2023 

Welke supplementen zijn nu echt effectief

Veel sporters vragen het zich af: zijn supplementen echt effectief? En als ze effectief zijn, welke moet ik dan kopen?

Hiervoor heb ik het volgende artikel geschreven. Ik ga jullie uitleggen of supplementen inderdaad effectief zijn en zo ja, welke je het beste kunt gebruiken.

Ten eerste wil ik uitleggen dat het gebruik van supplementen niet per se nodig is. Het gebruik ervan zal geen hele grote bijdrage leveren aan het bereiken van jouw doel. Onthoud dat je trainingsprogramma en je dagelijkse voeding de grootste rol spelen in het bereiken van resultaten. Het woord supplement staat namelijk voor toevoeging. Supplementen zijn een toevoeging indien je te weinig van bepaalde macronutriënten binnen krijgt. Stel jij hebt 160 gram eiwitten per dag nodig en je hebt op een bepaalde dag 140 gram eiwitten binnengekregen, dan kun je de resterende 20 gram aanvullen met een eiwitten shake.

Supplementen zijn dus alleen een aanvulling en komen alleen tot hun recht als jij je trainingsschema en voeding goed bijhoudt.

Wanneer dit goed lukt kun je beginnen met het gebruik van supplementen.

Ik raad de volgende supplementen aan:

Creatine (monohydraat)

5 gram creatine kun je elke dag gebruiken. De tijd van inname maakt niks uit.

Pre-workout (optioneel)

Pre-workout moet je innemen voor een workout. Het is niet nodig om dit elke training in te nemen. Ik raad het enkel aan als je gebrek hebt aan energie of motivatie.

Multi vitamine

Multi vitamine is verwerkt in jouw persoonlijk voedingsschema. Multi vitamine kun je 1 keer per dag innemen.

Visolie

Visolie capsules of omega 3 kun je 1 keer per dag innemen.

Vitamine D3

Vitamine D3 kun je 1 keer per dag innemen

Ik raad deze producten aan omdat ze goed onderzocht zijn en daadwerkelijk werken.
Hieronder zal ik uitleggen wat de voordelen van elk supplement zijn.

Creatine (monohydraat)

Creatine is een stofje dat door je lichaam wordt geproduceerd. Het draagt bij aan het herstel van spierweefsel. Bij het nemen van extra creatine kan het lichaam hoge inspanningen net iets langer volhouden. Dit heeft dus vooral effect bij intensieve sporters. Bij het uitvoeren van krachtsport kun je vaak een paar herhalingen meer maken dan zonder de extra creatine te hebben genomen.

Pre-workout (optioneel)

Pre workout supplementen zijn ontworpen om je lichaam van energie, focus, en intensiteit te voorzien zodat je zwaarder en langer kunt trainen. Vaak moet je deze 20 tot 40 minuten voor de training drinken. Doordat je meer energie krijgt kun je meer gewicht tillen en/of meer herhalingen maken. Dit zorgt ervoor dat spieren meer kapot worden gemaakt en daardoor meer zullen herstellen. De spiergroei wordt dus bevorderd.

Multi vitamine

Multi vitamines dienen als toevoeging van je dagelijkse benodigdheden. Dit betekent dus niet dat je geen fruit of groente meer hoeft te eten omdat je een vitaminepil hebt genomen. Je weet vrijwel nooit zeker of je van elke vitamine voldoende in je lijf hebt. Op het label van het vitaminepotje staat precies wat er in een tabletje zit. Zo weet je dus hoeveel van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) je van elke vitamine inneemt.

Visolie

Visolie bevat Omega-3 vetzuren. Deze worden niet door je lichaam aangemaakt, maar heb je wel nodig. Ze zorgen er namelijk voor dat je hart, bloedvaten en hersenen goed blijven functioneren. Ook kan visolie helpen tegen depressie en angst.

Vitamine D3

Vitamine D3 helpt bij de opname van mineralen die van belang zijn voor de botgesteldheid. Het verlaagt dus ook het risico op botbreuken, beperkt het botverlies en verbetert het herstel van botbreuken. Naast deze goede effecten gaat vitamine D3 ook ontstekingen tegen.

Supplementen kunnen dus echt effectief zijn, maar zijn vaak een toevoeging op je ADH.
Daarom raad ik aan om supplementen te gebruiken van MyProtein. Deze zijn namelijk zeer goed onderzocht en hebben de beste prijs-kwaliteitgarantie!

Over de schrijver